Äsja avatud restoran YumFit on võtnud eesmärgiks, et menüüs on näha ka kõikide toitude kalorisisaldus, mis seni paljudes toidukohtades jäänud saladuseks.
Tallinna südalinnas asuva YumFiti sünniloo taga on kolm sõpra, kes nägid turul ja ka enda tarbimises probleemi – tervislikult toituda on raske. Toitu tellides ei tea, kui palju sisaldab pealtnäha tervislik toit kaloreid ja samas ei taha tervise nimel alati piirduda vaid kõige rohelisema salatiga.
Restorani loomiseks panid YumFiti loojad pead kokku toitumisnõustaja-personaaltreeneri ja kokaga. YumFiti tegevjuhi Dmitri Volhonski sõnul on ühise pingutuse tulemusena sündinud restorani menüüs läbimõeldud maitsed kui ka tervislikus. "Söögi toiteväärtuse hindamiseks peab kalorite info olema avalik, sest just nii saab igaüks enda tervisest ja soovidest lähtuvalt otsustada, mida parasjagu süüa soovitakse."
Seotud lood
Jaekaubanduses ei võistle omavahel ainult hinnad ja tooted – üha olulisemaks muutub võitlus kliendi tähelepanu eest. Ajal, mil ostjad otsivad ja eelistavad positiivseid elamusi pakkuvat ostukeskkonda, on digitaalsed lahendused kaupluste uueks standardiks. Küsimus pole enam selles, kas digitaliseerida, vaid kuidas teha seda nii, et investeering end võimalikult kiiresti ära tasuks.