Coopi juht: Eesti toitu ei tohi asendada Poola hakklihaga
Coop on välja töötanud strateegia, mis võimaldab Eesti kohaliku värske toidu tootjaid ja tarbijaid ulatuslikult toetada. Seda tutvustas Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimees Rainer Rohtla.
Rohtla peab oluliseks kohaliku toidutootmise säilimise toetamise. Foto: Coop Eesti
„Lihtsam oleks Poolast külmutatud hakkliha ja Leedust joogipiim sisse võtta, aga see oleks surmahoop meie kohalikule toidule. Coop on võtnud südameasjaks veelgi kasvatada kohaliku toidu võimalusi poodides, et seista vastu kohaliku toidutootmise hääbumisele, mis muidu reaalselt terendaks,“ ütles Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimees Rainer Rohtla.
Coop Eesti tegevjuht Rainer Rohtla rääkis Eesti Toiduainetööstuse Liidu aastakonverentsil, et neil on sortimendis üle 60% Eestis tootjate kaupa. „Kui Eesti toidutootjaid ei oleks, siis ei oleks ka Coopi. Hindame Eesti tootjaid ja püüame anda endast parima,“ sõnas Rohtla.
Eesti inimesed peavad oma heaolu aluseks pere olemasolu, head und ja emotsionaalset tasakaalu, selgub Rimi füüsilise ja vaimse heaolu teemalisest uuringust, mis viidi läbi kõigis kolmes Balti riigis.
Kaupmeeste hinnangud koalitsioonilepingus planeeritava käibemaksu tõustmise suhtes on erinevad, kuid tuuakse välja, et käibemaksu kõrval on olulisem võitlus ebaõiglaste maksudega ning sihtotstarve, milleks riik täiendavat tulu kasutab.
Ostlemise ja ostukogemuse tulevik pakub palju põnevust, jagab kodumaise tarkvaraarendusettevõtte Datanor tegevjuht Indrek Ott ja kirjeldab, milleks valmis olla.
147 akadeemilist tundi, millest 16 akadeemilist tundi toimub klassiruumis ning 131 akadeemilist tundi toimub 2 kuu jooksul iseseisva- ja mentorõppena (sh iseseisev õpe 121 ak h ja 10 ak h) koolitajaga koos mentorõpe.