Kujuta ette tassikest kohvi, mis on nii erakordne, et su maitsemeeled võtaksid ette justkui täiesti uue rännaku… Õnneks pole seda vaja üksnes ette kujutada! Lase end võluda uuel “Superbandiit” kohvil: see tõotab muuta kohvirituaali täielikuks mõnuks!
KohviSemu ühendas jõud tuntud koka Joel Ostratiga, et tuua kohvifännideni enneolematud maitsed. Pärast tuhandete erinevate segude proovimist leidis Joel lõpuks selle, mida ta oli otsinud: UMAMI, maitsenüanss, mis suudab täielikult raputada kogu tänast kohvimaailma. See oli esimene samm, millega Joel võttis ette kohvisarja “Superbandiit”.
“Superbandiit” kohvioad: mõeldud erinevatele kohviharjumustele
Joeli sõnul ei kujuta ta ette hommikut ilma tassikese musta kohviga ning lõuna paiku on itaaliapärane cappuccino suisa vajalik. Seetõttu on saadaval kahed erinevad
"Superbandiit" kohvioad: need põhinevad Joeli enda kohviharjumustel. Esimene sort nimega “Superbandiit #1025”, mis on pakitud kaunisse roosasse pakendisse, sobib täiuslikult cappuccino ja latte jaoks. Selliste jookide jaoks on vaja eriti kreemist kohvi, mis sobib hästi piimaga - ja just seda on need kohvioad! Nüüd saad nautida kohvi, mis on sama maitsev nagu Milano kohvikutes. Joeli teine toode “Superbandiit #1017” tuleb sinises kotikeses. See sobib naturaalselt meela musta kohvi või espresso jaoks, et saaksid oma päeva alustada õigesti.
“Superbandiit”: Eestis sündinud kohv
“Superbandiit” kohvioad on eriti erakordsed (lisaks oma unikaalsetele maitsetele), kuna need on röstitud siinsamas Eestis. Joel nendib, et see pole kokkusattumus: Eestis on mitmeid tunnustatud röstikodasid ning siinsamas röstimine tähendab, et maitse ja aroom on värskemad ning nüansirohkemad. Miks mitte röstida kodus?
Joeli valitud segud koosnevad premium-kvaliteediga 100% Arabica kohviubadest, mis on pärit Brasiiliast, Colombiast ja Guatemalalt, kus ube hellalt korjati ja töödeldi. Nii “Superbandiit #1025” kui ka “Superbandiit #1017” on keskmise röstiga, sobides mitmete kohvivalmistamismeetodite jaoks: alates espresso- ja mokamasinast kuni filterkohvimasina või presskannuni. Isegi, kui sinu kohviharjumused on Joel Ostrati omadest teistsugused, sobib “Superbandiit” sinu eelistusele.
Koostöö Joel Ostrati ja KohviSemu vahel
Pärast kahekümne aasta pikkust kokanduskarjääri otsustas tunnustatud kokk Joel Ostrat tuua oma kogemused kohvimaailma“Superbandiit” kohviubade näol. Joel avaldab eksklusiivses intervjuus, mis teda selle projekti juures paelus, milline oli valikuprotsess ning jagab nippe, kuidas kodus nautida võrratut kohvi.
Joel, mis inspireeris sind, kui laiaulatusliku kogemusega toitlustus- ja ärivaldkonna spetsialisti koos Superbandiit kohviubadega kohvimaailma sukelduma?
Mulle on terve elu meeldinud erinevad väljakutsed. Kui juba, siis pigem suurelt - nii, et oleks testitud ja tehtud. Toitlustusvaldkond on mega lai ja hõlmab endas nii palju erinevaid joogi-, ja tooraine sektoreid. Kuidas maitsestada lihtsat hakklihakastet, seda ma juba tean. Olen sisuliselt teinud ringi peale ja keeranud lihtsat rooga igas suunas. Kohv on aga hoopis teine teema. Kuidas seda timmida nii, et see oleks midagi, mida ma sooviks kõigile pakkuda. See oli lahe väljakutse, aga super hea meel on mul just tulemuse üle. Tunnistan ausalt, et vahepeal tuli ikka hirm peale, et kas saame ikka selle oa nii ekstreemselt heaks, kui ma soovin. Aga no saime - paremaks veelgi, kui alguses lootsin.
Räägi meile, mis peitub kaubamärgi Superbandiit valiku taga? Ja kuidas on nende numbritega kohvipakkidel (#1017 ja #1025)? Mis lugu sellega on?
Superbandiit sai alguse kunagi ammu, kui me sõpradega reisil olime. See on mingi selline väljend, mis iseloomustab võitmatut ja üli-inimest …. Igal juhul, tol momendil sai see meie jaoks sellise tähendus. Lisaks ilmus superbandiidi raamat, mis pani Superbandiidi nime juba oma elu elama. Superbandiit tähendab lihtsustades asjade tegemist maksimaalse kire ja armastusega. Kui midagi teha, siis vaid erakordselt hästi. Kohvipakkidel olevad nr #1017 and #1025 tähendavad vaid meie läbi katsetatud kohvide partiisid. 17 ja 25 said oma ideaalse maitsebuketiga võitjateks.
Uute segude meisterdamine ja parimate kohvide valimine on kunst. Räägi meile lähemalt Superbandiit #1017 ja #1025 valimise otsustusprotsessist? Kas sinu valikut mõjutasid ka mingid konkreetsed kriteeriumid?
Kohe algusest peale oli selge, et me teeme kaks erinevat kohviuba. Mis siin salata, kui sa jood musta kohvi ootad ühte maitset ja kui piimakohvi siis ju hoopis muud elamust. Seega meie tööks oli timmida paika üks musta kohvi segu, ning seejärel selline uba, millele sobib ka piima peale valada. Musta kohvi osas ootasime parajat happesust ja erinevaid maitsenüansse - näiteks šokolaad, karamell, puuvili, marjasus jm. Piimakohvi puhul sihtisime maitse osas sellist natuke klassikalisemat teed ehk itaalia cappuccino kohvi tulemust. Nüüd on Teie kord öelda kas saime hakkama.
Mainid, et kohv on röstitud Eestis. Selgita palun selle valiku tähtsust.
Üks minu kindel soov oli röstida kohv Eestis. Esiteks, ma saan olla röstijaga vahetus kontaktis, kiiresti muudatusi teha,oma soove esitada jne. Teised, meil on Eestis väga häid kohviröstijaid. Miks siis mitte seda siin kodumaal teha.
Kohvil on sageli sügavalt isiklik tähendus. Millist rolli mängib kohv sinu igapäevarutiinis ja kuidas sa seda naudid?
Kohv on minu elus iga päeva algus. Pean tunnistama, et nii mõnigi kord mõtlen hommikukohvile juba magama minnes. Kohv on ärataja, aeg mulle endale, mõtete puhastamiseks ja nautimiseks. Oma teise kohvi joon ma tavaliselt lõunasöögi järgi, siis teen ma omale lausa cappuccino. Hommikuti on kohv alati must - ja kerge külm piimatilk sisse.
Kas annaksid soovitusi oma kohvide maitsestamiseks? Võib-olla jagaksid ainulaadset retsepti või mõnda professionaalset näpunäidet?
Mina jooks Superbandiidi kohvi nii nagu kohvi ikka, neid pole vaja enam maitsestada. Tee korralik kohv ja NAUDI.
Kas oled valmis proovima erakordseid “Superbandiit” kohviube? Mine mõnda KohviSemu kauplusesse (leitavad mitmel pool üle Eesti) või osta oma kohv veebis
kohvisemu.ee lehel!