• 22.04.16, 15:19
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Eesti Parim Toiduaine 2016 on Balbiino Mango Smuutike

Täna toimunud Eesti toiduainetööstuse X aastakonverentsil „Toit ja tervis“ kuulutati välja Eesti Parim Toiduaine 2016 konkursi võidutoode, milleks on sorbett Balbiino Mango Smuutike.
Balbiino Mango Smuutike
  • Balbiino Mango Smuutike Foto: Balbiino
Toiduainetööstuse konverentsi ja Eesti Parima Toiduaine konkurssi korraldanud Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul on tervis ja toidu tervislikkus olnud viimaste kuude jooksul avalikus diskussioonis väga sagedasti esinevad märksõnad.
„Ka Eesti Parim Toiduaine 2016 tiitlivõitja puhul oli tunda selget püüdlust pakkuda tarbijatele maiustamiseks kergemat ja figuurisõbralikumat alternatiivi,“ ütles Potisepp. „Jäätisemaailmas pole palju neid tootjaid, kes võtaks riski ja suunaks oma toote naistele, kes tavaliselt eriti jäätist ei söö. Balbiino tegi seda ja edukalt – Balbiino 0% rasvasisaldusega ja kõigest 80 kCal energiaväärtusega väike ja kerge jäätis tunnistati parimaks magustoiduks ning rõõmustab eesseisval suvel kindlasti paljusid suuri ja väikeseid maiasmokkasid,” lisas ta.
Konkursi hindamiskomisjoni esimehe, Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmeri sõnul on Eesti Parima Toiduaine konkursil osalenud toodete ja tegelikult ka teiste Eesti suurte ja väikeste toidutööstuste toodangu kvaliteet muutunud juba sedavõrd kõrgeks, et kuulub kindlasti toidumaailma paremikku. „Siin pole kahtlustki - Eesti toit ongi tegelikult Eesti parim slogan,“ kinnitas ta.
Parima toiduaine konkursi kuldmärgid said endale rinda ka Põltsamaa Pai+ kõrvitsa-mango smuuti astelpajuga, mis tunnistati tiitli Eesti Parim Mittealkohoolne Jook 2016 vääriliseks, ning Liviko Crafter’s London Dry Gin, mis pälvis tiitli Eesti Parim Alkohoolne Jook 2016.
Koostöös Toidutarega korraldatud Rahva Lemmiku valimisel pälvis tarbijate soosingu Balbiino Classic Vana Tallinn pulgajäätis. Ajakirjanikest moodustatud meediaesindajate žürii omistas Meedia Lemmik 2016 tiitli samuti kahele tootele Crafter’s London Dry Gin ja vinnutatud Saaremaa kilud.
Tänavusel konkursil osalevaid toiduaineid hinnanud Eesti tippjuhtide erižürii koosseisus Hugo Osula (SEBE), Maire Milder (Baltika Grupp), Enn Veskimägi (Standard), Ruth Oltjer (Chemi-Pharm) ja Peeter Raudsepp (Audi Eesti) andsid kõrgeimad punktid konkursi üldvõidu pälvinud Balbiino Mango Smuutikesele, mida tunnustati eriauhinnaga Eesti Tippjuhtide Lemmik 2016.
Toiduliit kuulutas välja ka tänavused parimad tooted piirkondlikelt väike-ettevõtetelt, milleks on Lääne-Eestis Vigala Piimatööstuse Panna Cotta mustasõstramoosiga, Lõuna-Eestis Maris Gildeni What The Fruit mustikasnäkk, Põhja-Eestis Gurmeeklubi Päikesekuivatatud tomati ja basiiliku hummus  ja Virumaal Estonian Spiriti mahe käsitöö maitseviin J.J. Kurberg Pipar.
Eesti Parim Toiduaine 2016 võitjad:
Kuldmärgid:
Eesti Parim Toiduaine 2016 - Mango smuutike (Balbiino AS)
Eesti Parim Mittealkohoolne Jook 2016 – Pai+ kõrvitsa-mango smuuti astelpajuga (Põltsamaa Felix AS)Eesti Parim Alkohoolne Jook 2016 – Crafter’s London Dry Gin (Liviko AS)
Hõbemärgid:
Eesti Parim Kalatoode 2016 – Vinnutatud Saaremaa kilud (Läätsa Kalatööstus AS)
Eesti Parim Köögiviljatoode 2016 – Põltsamaa Sügisesalat (Põltsamaa Felix AS)Eesti Parim Toit Lastele 2016 – PÕNN Ökoloogiline neljaviljapuder banaani ja mustikaga (Salvest AS)Eesti Parim Kaste 2016 – Lõhemajonees (Põltsamaa Felix AS)Eesti Parim Kondiitritoode 2016 – Toorjuustu-astelpajurull (Mattias Cafe OÜ)Eesti Parim Lihatoode 2016 – Grillkoot eelküpsetatud (Rannarootsi Lihatööstus AS), Tallegg rukkipaneeringus fileesteigid (HKScan Estonia AS)Eesti Parim Magustoit 2016 – Mango smuutike (Balbiino AS)Eesti Parim Pagaritoode 2016 – Rukkirääk (Eesti Leivatööstus OÜ)Eesti Parim Piimatoode 2016 – Farmi Hapendatud täispiim (Farmi Piimatööstus AS), Valio Atleet Cheddar (Valio Eesti AS)Eesti Parim Valmistoit 2016 – Lotte lemmikampsud Hommehommikupuder (Saarioinen Eesti OÜ)
Pronksmärgid:
Parim Toode Lääne-Eesti väikeettevõttelt 2016 – Panna Cotta mustasõstramoosiga (Vigala Piimatööstus OÜ)
Parim Toode Lõuna-Eesti väikeettevõttelt 2016 – What The Fruit snack blueberry (Maris Gilden AS)Parim Toode Põhja-Eesti väikeettevõttelt 2016 – Päikesekuivatatud tomati ja basiiliku hummus (Gurmeeklubi OÜ)Parim Toode Virumaa väikeettevõttelt 2016 – J.J. Kurberg Pipar, mahe käsitöö maitseviin (Estonian Spirit OÜ)
Eriauhinnad:
Tallinna Ettevõtlusameti eriauhind – Põdrasamblik šokolaadiga (Chocolala OÜ)
Kaupmeeste Lemmik 2016 – Salme Jumps koore-jogurtijäätis virsiku, aprikoosi ja vaarikaga (Balbiino AS)Meedia Lemmik 2016 – Crafter’s London Dry Gin (Liviko AS) ja Vinnutatud Saaremaa kilud (Läätsa Kalatööstus AS)Eesti Tippjuhtide Lemmik 2016 – Mango smuutike (Balbiino AS)Rahva Lemmik 2016 – Vana-Tallinn kohvi-koorejäätis likööriga tumedas Belgia šokolaadis (Balbiino AS)

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 12.11.24, 19:21
Kasutamata võimalus: kuidas muuta digiekraanide kulu tuluks?
Jaekaubanduses ei võistle omavahel ainult hinnad ja tooted – üha olulisemaks muutub võitlus kliendi tähelepanu eest. Ajal, mil ostjad otsivad ja eelistavad positiivseid elamusi pakkuvat ostukeskkonda, on digitaalsed lahendused kaupluste uueks standardiks. Küsimus pole enam selles, kas digitaliseerida, vaid kuidas teha seda nii, et investeering end võimalikult kiiresti ära tasuks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele